И Каменица е “Медена земја”: Пчеларството ја однесе Снежана Илиевска во новиот број на списанието WizzAir

И Каменица е “Медена земја”: Пчелите ја однесоа Снежана Илиевска во новиот број на списанието WizzAir

Македонска Каменица, 11.10.2020 година – Документарецот „Медена земја“, реализиран во рамките на швајцарската Програма за зачувување на природата, го стави нашето пчеларство во фокусот на многу медиуми. Новото издание на магазинот WizzAir ја содржи и репортажата за потеклото на популарното мото на Атиџе Муратова – „половина за мене, половина за пчелите”. Влијанието што документарецот го наметна врз пчеларството и туризмот, швајцарската поддршка на млади и жени пчелари од брегалничкиот регион и поддршката за зачувување на пчеларската традиција. Снежана Илиевска од Македонска Каменица пред љубителите на пчеларството ги изнесува бенефитите што ги носи интегрирањето на одржливи практики во истото, како и можностите за развој на пчеларскиот туризам.

Целата содржина може да ја прочитате на следниов линк (стр. 40-50): https://bit.ly/33zmC2t

https://wizz.ink-live.com/html5/reader/production/default.aspx?pubname=&edid=27d03d3b-baaa-433b-b5bb-391ac529ff8b

#CHinMK Embassy of Switzerland in North Macedonia Honeyland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *