И З В Е С Т У В А Њ Е од свештенството при храмот “Св.Успение на Пресвета Богородица” во нашиот град Македонска Каменица

И З В Е С Т У В А Њ Е

Од Свештенството и Црковното настојателство при храмот Св. Успение на Пресвета Богородица во нашиот град Македонска Каменица

Почитувани верници!

По повод празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим (Цветници) 28.04.2024 година Недела , ке се отслужи Света Архиерејска Литургија на која ке богослужи Неговото Преосвештенство Епископот Делчевско каменички г.Марко со свештенство од Епископијата.

Пречекот на Архиерејот ке биде во 07:30 часот.

По тој повод ги повикуваме сите православни христијани на света, соборна и заедничка молитва!

Од црковната управа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *