Инстаграм воведува претплата: Сè повеќе социјални мрежи тестираат начини за наплата на содржината

Инстаграм на почетокот на годинава најавил дека ќе ја тестира опцијата за претплата, а многу брзо потоа беше откриено дека тоа е опција преку која корисниците ќе можат да се претплатат на сметката  на оваа платформа и да добијат пристап до ексклузивни услуги.

Според последните податоци, компанијата започнува со пообемно тестирање на оваа опција. Во последното ажурирање на апликацијата за американскиот пазар додадоа опции за плаќање во рамките на апликацијата, кои ги навеле како „Претплата на Инстаграм“.

 

 

Оваа промена ја забележале тимовите кои стојат зад апликациите кои го следат екосистемот на Инстаграм, движењето на бројот на корисници, податоци итн. Сензор за кула и Атопија. На ист начин се „намириса“ и воведувањето совети и претплати на Tвитер, како и на TикТок.

„Претплатата на Инстаграм“ била  откриена на 1 ноември, првично по цена од 4,99 долари, а потоа на 3 ноември беше додадена поевтина опција од 0,99 долари. Пред ова, единственото нешто за кое наплаќаше Инстаграм беа различни опции за „беџ“, виртуелни ставки што обожавателите можат да ги купат за да поддржат некои од нивните омилени инфлуенсери. Цените на значките исто така се движеле од 0,99 до 4,99 долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *