Има ли крај на човековото лудило? Измачуван коњ во Струмица паѓаше од тешкиот товар

Вчера, порталот „Струмица Денес“ објави видео снимено во центарот на Струмица, на кое се гледа како неколкумина измачуваат коњ со преголем товар. Според очевидци, коњот неколку пати паѓал на улица, но бил приморуван да ја влече коњската кола претоварена со дрва.

Вакво измачување на животни веќе не е ретка појава и уште повеќе загрижува што и покрај реакциите на јавноста, надлежните органи не прават речиси ништо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *