Изложба на Велигденски јајца во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 25.04.2019 година – По повод претстојните Велигденски празници, денес во Македонска Каменица се одржа изложба на најубаво украсено Велигденско јајце. Изложбата е во организација на „КИЦ-Романса“ и ООУ „Св Кирил и Методиј“, во соработка со општина Македонска Каменица.
Изложбата која започна во 12.00.часот, во просториите на Дом на култура на Македонска Каменица имаше хуманитарен карактер. Велигденските јајца се продаваа по симболична цена, а средствата ќе бидат наменети во хуманитарни цели.

„Прекрасна изложба во пресрет на Велигденските празници на најубаво украсено велигденко јајце, во организација на „Киц Романса“ од Македонска Каменица, во соработка со ООУ „СВ Кириј и Методиј” и поддршка  која се одржа до Дом на Култура на Македонска Каменица. Нашите дечиња, уште

Целосната фотогалерија од настанот можете да погледнете на следниов линк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *