Зорица Караѓозова од „Баскет Кам“ е дел од кошаркарската репрезентација на Македонија (М-14)

Македонска Каменица, 10.07.2019 година – Кошаркарската репрезентацијата М14 жени ќе учествува на Меѓународниот кошаркарски турнир во Словенија. За учеството на турнирот ќе се одигра во периодот од 15-18 Август 2019 година, репрезентацијата започне со подготвителни тренизни во период од 15-20 Јули (прва фаза).

Помеѓу повиканите кошаркарки до 14 години се најде и Зорица Караѓозова од Македонска Каменица, која е стандарден дел од тимот на каменички ЖКК Баскет Кам. Тренинзите ќе се одржат во Скопје – Спортска сала Ново Лисиче. Истите започнуваат на 15.07.2019 година (Понеделник) во 10:00 часот.

Еве го целосниот состав на тимот од М14 кошаркарската репрезентација:

 1. Ања Даниловска – ЖКК Бадел 1862
 2. Илијана Граматикова – ЖКК Бадел 1862
 3. Милица Николиќ – ЖКК Бадел 1862
 4. Зара Стојковска – ЖКК Бадел 1862
 5. Мила Ѓуковиќ – ЖКК Бадел 1862
 6. Матеа Додевска – КК Крива паланка
 7. Михаела Станковска – КК Крива паланка
 8. Зорица Карагозова – КК Баскет Кам
 9. Божица Стоевска – КК Крива паланка
 10. Ксенија Петревска – КК Крива паланка
 11. Анастасија Тодорова – ЖКК Трокал
 12. Љубица Бошкова – ЖКК Трокал
 13. Ана Ангеловска – ЖКК Клубски партиот
 14. Марија Николов – КК Пробаскет
 15. Ангела Трајчевска – ЖКК Пелистер
 16. Нена Стојменова – КК Крива паланка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: