За 2 год отворени 2.500 микро бизниси

За две години преку грантови отворени 2.500 микробизниси, над 90 отсто од нив се уште се активни:

„Со оперативните мерки во изминатите две години се постигнати околу 60 илјади нови вработувања“,  , изјави  Мила Царовска, вицепремиер за економски прашања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *