За првомајските празници тридневен полициски час?

Премиерот Оливер Спасовски најави почеток на враќање на процесот во нормала после првомајските празници.

– Подготвуваме сериозен план, после првомајските празници да започне процес на враќање на нормала. Тоа нема да биде бргу, ниту веднаш, напиша Спасовски на својот Фејсбук профил.

Со оглед на новонастанатата ситуација 1-ви мај, е во пeток што значи петок сабота недела не очекува уште еден тридневен полицициски час од по 24 часа. Владата нема официјално соопштено за првомајските празници, и какви ќе бидат рестрикциите но со оглед дека вондредната состојба е продолжена за 30 дена факт е дека не очекува уште еден тридневен полициски час.

Leave a Reply

Your email address will not be published.