Завршен фрескоживописот во храмот ”Свети Јован Крстител” во село Ѕвегор | ФОТО

Завршен фрескоживописот во храмот ”Свети Јован Крстител” во село Ѕвегор

Конечно се заврши фрескоживописот во храмот ”Свети Јован Крстител” во с. Ѕвегор. Како што истакнуваат од Делчевско – каменичката епархија, фреските се изработија за нецели два месеци со посебна принт техника и потоа се излепија на ѕидовите од храмот.

Од Делчевско – каменичката епархија, во име на епископ г. Марко и парохиското свештенство, упатуваат голема благодарност и благослов од Бога за сите донатори кои го помогнаа ова дело.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *