ЕДЕН ОЗДРАВЕН И 16 АКТИВНИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 61033, активни 10647

Прилеп 7344, активни 1082

Куманово 7264, активни 1096

Тетово 6520, активни 649

Битола 4911, активни 1053

Велес 4779, активни 799

Гостивар 4714, активни 514

Кавадарци 4665, активни 724

Штип 4424, активни 465

Охрид 4330, активни 752

Струмица 3441, активни 432

Струга 2741, активни 250

Кочани 2353, активни 262

Кичево 2123, активни 241

Неготино 1997, активни 356

Гевгелија 1943, активни 393

Свети Николе 1323, активни 125

Крива Паланка 1112, активни 109

Ресен 1079, активни 205

Радовиш 960, активни 140

Берово 895, активни 124

Дебар 869, активни 44

Делчево 872, активни 102

Пробиштип 717, активни 80

Виница 655, активни 94

Валандово 559, активни 96

Крушево 443, активни 123

Богданци 429, активни 72

Демир Капија 373, активни 63

Кратово 338, активни 26

Демир Хисар 333, активни 43

Македонски Брод 318, активни 45

Пехчево 239, активни 28

Македонска Каменица 212, активни 16

Дојран 118, активни 15

 

ОГЛАС: Се издава деловен објект во Македонска Каменица

 

Регистрирани се 751 оздравени пациенти од:

Скопје – 213, Охрид – 82, Прилеп -57, Тетово – 40, Велес – 38, Битола – 36, Куманово – 33, Кавадарци – 31, Струмица – 27, Гостивар -23 , Кочани -22, Штип и Неготино – по 20, Гевгелија – 14 , Дебер и Демир Капија – по 12, Радовиш – 11, Свети Николе и Виница – по 8 ,Кичево, Берово и Пробиштип – по 7, Ресен и Валандово – по 6, Крива Паланка – 4, Македонски Брод – 2, Крушево, Богданци, Кратово, Пехчево и Македонска Каменица – по 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *