Драматичен видео апел од оперскиот пејач Благоја Нацоски од Милано

Оперскиот пејач Блaгоја Нацоски, кој живее и работи во Милано, упати видео апел до граѓаните на Македонија и до претседателот, премиерот и министерот за здравство да се сфати сериозно ситуацијата со коронавирусот.

„Веднаш да се прогласи вонредна состојба“, порача Нацоски кој вели дека пред некој ден негов близок пријател починал од коронавирусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *