„Де Пласт Монт“ гради модерен производствен погон во Македонска Каменица

Компанијата „Де Пласт Монт“ која се занимава со производство на ПВЦ и алуминиумска столарија и различни видови на ролетни, започна со изградба но нов, модерен производствен погон во Индустриската зона во Македонска Каменица. Очекувањата се дека објектот ќе биде комплетно завршен до есента оваа година и дека во овој погон ќе има десетина вработени.

Со изградбата на новиот производствен погон, „Де Пласт Монт“ значително ќе го зголеми и квалитетот и квантитетот на производи со што пак ќе биде една од водечките компании за производство на столарија во Источна Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.