Детската градинка “Бамби” со претставата “Љубопитната принцеза” го одбележа Меѓународниот ден на театарот (ФОТО)

Македонска Каменица, 27. Март 2023 година – По повод Меѓународниот ден на театарот, денеска во детската градинка “Бамби” во Македонска Каменица беше прикажана детската театарска претстава Љубопитната принцеза.

Во театарската претстава учествуваа Владо Дојчиноски, Пируника Киселички, Дубравка Киселички и Давид Илиќ. Драматуршката и сценската адаптација на претставата е направена од Шенка Колозова.

За да ја погледнете фотогалеријата од денешната театарска претстава кликнете на фотографијата подолу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *