Денот кога Америка плачеше! САД одбележуваат 18 години од нападот врз њујоршките „Близначки“

Во САД денеска се одбележува 18 години од терористичките напади на 11 септември 2001 година во Њујорк и Вашингтон, кога загинаа околу 3.000 лица.

Нападите се слулија кога терористи грабнаа четири авиона од кои два удрија во кулите близначки – Светскиот трговски центар на Менхетн, еден во Пентагон, а четвртиот се урна во рурален дел на Пенсилванија бидејќи патниците покажале отпор.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *