Дали е во ред преспивањето на малите деца кај бабите и дедовците?

Ако нема сериозна причина, пожелно е преспивањето на малите деца кај бабите и дедовците да се случува ретко, а младите родители да се информираат за сериозноста на овој феномен. Подолгата одделеност или честото минување ноќи далеку од своите родители, особено на многу мала возраст, е дискутабилно и може да го вознемири и фрустрира детето, вели д-р Марија Котевска-Димовска, вонреден професор психолог/гешталт-терапевт.
Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *