Група Каменичани од „задолжителен карантин“ порачуваат: ОСТАНЕТЕ ДОМА

Групата Каменичани кои се во задолжителен карантин во Демир Капија се добро, немаат симптоми кои се последица од Ковид – 19 и ги одбројуваат деновите пред да се вратат дома. Имено, тие на враќање од Белгија, веднаш по пристигнувањето на македонската граница се пренесени во Демир Капија. Нивнта здравствена состојба се следи и засега се е во ред.

Оваа група Каменичани на сите сограѓани им порачува: ОСТАНЕТЕ ДОМА, БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ!

One comment

  1. Zosto ne ja napisate pravata vistina, po cija zasluga se tamu vo karantino( se organiziraa nivno cekanje),a ne se vo domasna samoizolacija kako site drugi kamenicani sto se dojdeni od stranstvo. Zosto policijata i granicarite ne ja ispocituvaa Naredbata od Ministerot za zdrastvo za samoizolacija za sekoj mk. gragjanin sto ke ja pomine granicata deka treba da potpise izjava. A niv organizirano so policiski vozila kako da se terrosti gi odnesoa vo Demir Kapija. Ako karantino vazi za site neka vazi a ne za nekoj doma a za nekoj vo karantin. Rasprasajte se dobro sto i kako e på posle pisuvajte na internet deka na niv tamu Im e se med i mleko. Sekoj koj e dojden od stranstvo ima semejstvo I sigurno nema da go stavi na rizik zdravjeto na niv, i ke ja pocituvaa domasnata samoizolacija od 14 dena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *