Градоначалничката Соња Стаменкова со честитка по повод 8. Март – Меѓународниот ден на жената

Македонска Каменица, 08.03.2021 година – По повод 8. Март – Меѓународниот ден на жената, Градоначалничката на општина Македонска Каменица Соња Стаменкова упати честитка до своите сограѓанки.

Во честитката упатена од Стаменкова се вели:

Почитувани сограѓанки,

Во име на Советот на општина Македонска Каменица и во свое лично Име, Ви го честитам 8 Март -Меѓународниот ден на жената.
Правата кои ги ужива современата жена не се едноставно стекнати, туку дека за нив жените се избориле, а таа борба не била ни најмалку лесна.
Денес, повеќе од било кога е важно да останеме доследни во својата упорност за рамноправно и балансирано учество во јавниот, општествениот и економскиот живот.

Драги дами, останете силни и нежни, продолжете да бидете украс на светот. Ви посакувам добро здравје, лична среќа и успех во приватниот и професионалниот живот.

Со почит,
Соња Стаменкова
Градоначалничка на
Општина Македонска Каменица

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *