Градоначалникот Атанасовски организираше преим за екипата на Баскет Кам по повод освојувањето на Купот на Македонија

Градоначалникот Атанасовски организираше преим за екипата на Баскет Кам по повод освојувањето на Купот на Македонија

– Со огромно задоволство и благодарност за искажаната почит, во мојот кабинет извршив прием на екипата од нашата Општина, ЖКК Баскет Кам 2011 – актуелен шампион на Македонија и лидер на табелата во натпреварувачката 2023/24 сезона, – истакна по средбата градоначалникот Атансовски

 

 

Повод за нивната денешна посета е нивниот огромен успех со освојувањето на Купот на Македонија 2024 – “Благој Ѓорѓиевски – Буштур”. Нивните успеси за Македонска Каменица, како што изјави Атанасовски, значат и дополнителна промоција на нашиот град, како на национално така и меѓународно ниво, со нивното учество во јадранската WABA лига и балканската женска кошаркарска лига.

– Во позитивна атмосфера, со радост за нивните успеси разговараме за идните планови во работењето на клубот и за продлабочување на нашата меѓусебна соработка и поддршка, – додаде градоначалникот Димчо Атанасовски, кој како градоначалник на општината која бележи најголеми успеси во женската македонска кошарка, се заложи за подобрување на условите при нивните натпреварувања на државно и меѓународно ниво, како императив во работењето на нашата општина и целата заедница.

 

 

Вашиот успех е и наш успех! Вашите победи се радост и гордост на целата наша Општина. Се надевам, дека со заеднички сили ќе го продолжиме развојот на кошарката и спортот во Македонска Каменица, – стои на крајот од соопштението за јавност упатено од градоначалникот Атанасовски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *