Гори градската депонија во Македонска Каменица. Екипите се на терен

Македонска Каменица, 07.02.2021 година – Гори градската депонија во Македонска Каменица

Од досега непознати причини, гори депонијата во Македонска Каменица. Екипи на ТППЕ Македонска Каменица и ЈП Камена Река се на терен. Пожарот е ставен под контрола, но нивната работа ја отежнува присуството на огромната количина на пластика и други лесно запаливи материјали во отпадот.

kamenica.mk очекува и официјална информација од надлежните која ќе биде дополнително објавена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *