Горан од Струмица раскажува за животот во Швајцарија и заработката на франци (Видео)

„Гледам на моето видео има многу коментари, но сакам едно да знаете. Оној што не бил во странство, ништо не знае. Сите мислат мед и млеко тече овде. Без разлика дали сте со школо или без, мора да се работи. Парите не паѓаат така лесно од небо. Сите што бегаме од својата држава не бегаме од лесно, а кој што работи овде со мака и чесно си ги заработува парите. И факултет да имаш овде не вреди пријатели. Овде се работа, слуга да бидеш на некого. Таков е животот во друга земја пријатели.“ – Вели за Мотика.мк, Горан од Струмица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *