ГОЛЕМО ОTKРИТИЕ ВО ЕГЕЈСКОТО МОРЕ: На грчки остров пpoнајдена е пирамида стара 4.500 години (ВИДЕО)

Археолозите го истражуваат малото грчко остовче на Егејското море каде се наоѓа една од најстарите градби од античко време.

Островот се вика Керос и датира од 3000 години пред нашата ера. Тука се наоѓа структура во облик на пирамира направена од мермер донесена од околните грчки острови со бродови а стара е 4.500 години.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: