Во општина Македонска Каменица опожарени над 100 хектари површина во 12 пожари на отворено

Македонска Каменица, 13.03.2019 година – На територијата на општина Македонска Каменица, во 2019 година имало вкупно 12 пожари на отворен простор. Доволна причина за свикување на вонреден состанок на Локалниот кооринативен штаб за управување со кризи, кој денес се одржа во кабинетот на градоначалничката на општина Македонска Каменица, Соња Стаменкова.

Заклучоците, мерките и насоките на делување кои се донесени и утврдени на денешниот вонреден состанок на Локалниот координативен штаб за управување со кризи во Општината ви ги пренесуваме на следниов линк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *