Владата забрани акции и промоции на храна во маркетите

Владата забрани акции и промоции на храна во маркетите

Маркет во Скопје
Маркет во Скопје

Трговците кои вршат трговија на мала на земјоделски и прехранбени производи нема да може да ги ставаат на акција и на промоција, одлучила Владата на денешната владина седница.

Одлуката треба да важи до 30 ноември. Оваа одлука не ги опфаќа алкохолните и безалкохолните пијалаци.

Владата постапувала по предлогот на Министерството за економија, за да се спречи злоупотреба на одделни производи.

„Одлуката е со цел граѓаните да ја знаат точната и реална цена на производот, и да не се доведуваат во заблуда со цените на прехранбените производи“, соопштија од владината прес-служба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *