Вие сте натпросечно интелигентни ако го добиете точниот резултат за помалку од 15 секунди

Вие сте натпросечно интелигентни ако го добиете точниот резултат за помалку од 15 секунди

shutterstock2203326653-830x0

Дали сте спремни?

Овие загатки се идеален начин да го започнете денот и да го размрдате мозокот. Ако сте нивен љубител и љубител на математички проблеми, тогаш сте на вистинското место.

Денеска ви подготвивме задача која треба да ја решите за помалку од 15 секунди.

Ако успеете во ова, вие сте натпросечно интелигентни.

На илустрацијата се нацртани корпи со овошје, зеленчук и леб и секоја од овие намирници претставува бројка.

Откако ќе сфатите кој број го претставува секој предмет, лесно ќе дојдете до точното решение.

Ако сте подготвени, вклучете ја стоперката и фатете се за работа!

Дали успеавте да го добиете точното решение?

Ако поминале 15 секунди и не сте успеале, погледнете го решението подолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *