(Видео/Фото) Две злата за Стаменковски на престижниот турнир во Ваљево, Република Србија

Новогодишниот турнир во Ваљево,Србија, македонскиот најуспешен спортист, Бошко Стаменковски на Пауерлифтинг и Стрит воркаут првенството во голема балканска конкуренција освои 4 медали, од кои што два златни медали, склекови (дисциплина во која што долго време е доминантен) и Пауер-кат.

Останатите два медали се бронзени и тоа во дисциплините: Правење стомачни и згибови. Вториот наш преставник во ова натпреварување беше Атанас Дебников, кој исто така имаше успешен настап и освои еден бронзен медал во категоријата пауер-кат над 75 килограми.

Стрит Воркаут Ваљево: Склекови со елек од 30 килограми

74 стомачни со 20 килограми за 1 минута

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *