Валерија Стојановска втора на државниот натпревар по Англиски јазик

Македонска Каменица, 08.04.2019 година – На 06.04. 2019 година се одржа државниот натпревар по Англиски јазик (National Spelling Bee) помеѓу средните училишта, каде учество земаа ученици од СОУ „Миле Јаневски Џингар“ во Македонска Каменица. Учесничките на натпреаврот Нела Николовска, Анастасија Стојковска и Валерија Стојановска остварија одлични резултати. Го издвојуваме успехот на Валерија Стојановска, која го освои второто место.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *