Бошко Стаменковски крена 137,5 кг за нов европски рекорд

Во четвртиот обид за соборување на европскиот рекорд во бенч, во М2 категорија до 75 килограми, со кренати 137,5 кг., Бошко Стаменковски успеа ја оствари целта на учеството на дводневниот Европски шампоионат во Чадка, Словачка.

Со овој огомен успех Стаменковски уште еднаш успеа да ја потврди доминацијата во својата категорија на натпреварување во Европа и обезбеди пласман за “Арнолд Класик” турнирот во Барселона, Шпанија.

Моменти од настапот и соборувањето на европскиот рекорд со кренати 137,5 кг можете да погледнете овде: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2546698692016386&id=100000288403607

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *