БИ-БИ-СИ: На 96 години почина британската кралица Елизабета Втора

Почина британската кралица Елизабета втора, објави Би-Би-Си.

Веста прв ја пренесе британскиот јавен сервис, пренесувајќи изјава на Бакингемската палата.

Како што беше објавено, британските власти имаа план „Операција Лондон бриџ“, во случај на смрт на кралицата.

ОПЕРАЦИЈА ЛОНДОН БРИЏ: Британските власти имаат план Ден Д+10 во случај на смрт на кралицата Елизабета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *