Бидете внимателни: Пластичниот ориз пристигна и во Македонија

Многу луѓе се навистина внимателни додека пазарат, па добро ги проверуваат состојките на налепниците од производите, но што да се каже за артикл кој е целосно лажен и кој воопшто не смее да се конзумира?. Да, зборуваме за пластичен ориз направен од компир и синтетичка смола.

Овој ориз е донесен од Кина, а ние ве предупредуваме да внимавате што купувате.

Ова се знаците по кои ќе го препознате:

– Неприродна боја, изразито бела, поинаква од останатиот бел ориз.

– Има чуден мирис, на некоја хемикалија.

– За време на готвењето најчесто мириса на нешто запалено.

Во видеото може да се види како се приготвува лажниот ориз:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *