Баскет Кам и Вардар го делат првото место во Првата кошаркарска лига на Македонија – Жени

Македонска Каменица, 20.12.2020 година – После вчерашната победа над МЗТ Скопје со 87:65 и вкупен скор “три од три”, екипата на ЖКК Баскет Кам – Македонска Каменица се најде на делба на првото место од Првата кошаркарска лига на Македонија – Жени.

Вчерашната победа е резултат на сѐ поголемата воиграност на каменичките Баскет Кам девојки и сигурната рака на Моника Зафировска со 22 поени, Наталија Белевска и Ивана Кметовска со по 19 поени.

#КаменицаУбавГрад

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *