А тај виц знаеш ле го: Со Македонецо и Грко у тунело…

У воз. Возат се у исто купе една убава млада невеста, стара баба, Македонец и Грк. Возат се и штама. Никој со никој не прави муабет…само се мрко гледаа.

Улази возо у првио тунел, темно у купето и ка си е тишина одеднаш се слуша силен шамар (шплаааас)…и па штама у купето. Поминуваа тунело, погледнуваа се еден-друг и гледаа оти на Грко образо му жар црвен.

Бабата го гледа и си вика: Грко у темното е фанал по таа невеста за газо и она го е плеснала.

Невестата и она го гледа и си рекла: Овај Грко изгледа искал е мене да ме фане, ама по грешка е фанал по бабата за газо и она го е исшамарила.

Грко се чеше по образо и си вика: Маме му ебем на тај Македонецо, фана по невестата за газо, а она ми се на мене исука…ебати па шамаро шо ми маана.

А Македонецо ќути, гледа си преко џамо и си вика: Лелеее, на другио тунел послееееее…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *