„АСТРА СПОРТ“ – Македонска Каменица обезбеди пласман на завршниот турнир во Скопје

29855950_1915038888515446_1455047798_n

Македонска Каменица, 01 Април 2018 година – Денеска во Македонска Каменица се одигра последниот турнир од мини-лигата на Металург за источниот регион. Се играше мини-ракомет, а организатор беше Астра Спорт од Македонска Каменица, предводена од тренерот Мирјана Гошевска.

На турнирот беа постигнати следните резултати:

.

10.00  Младинец – Д.И – Малешевски   М. 2006 и помали   10:14

10.30  Астра Спорт 2 – Д.И – Малешевски   Ж. 2006 и помали   2:7

11.00  Тиквеш – Астра Спорт 2   М. 2006 и помали   0:10

11.30  Младинец – Астра Спорт 1   Ж. 2006 и помали   0:6

На завршниот турнир во Скопје ќе патуваат екипите на Астра Спорт 1 и на Д.И – Малешевски, кој има ист број бодови со екипата на Младинец, меѓутоа и подобар меѓусебен резултат.

Извор на веста: rkmetalurg.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *