Апликации кои веднаш треба да ги избришете од вашиот мобилен

Апликации кои веднаш треба да ги избришете од вашиот мобилен

Инсталирањето на апликации на вашиот телефнон колку и да изгледа корисно и безопасно во одредени случаи може да ја загрози приватноста на вашите податоци  дури и пасвордот на вашата банкарска сметка.Имено постојат апликации кои инсталирани на вашиот телефон ги “снимаат“ вашите активности и можат да ви ги украдат и злоупотребат податоците .За тоа Google Play пред неколку месеци направи скенирање и ги забрани апликациите кои имаат нелегални намери но сепак проверете дали ги имате овие апликации кај вас на телефон и ВЕДНАШ ИЗБРИШЕТЕ ГИ Овие апликации можат да го снимат пасвордот на вашата банкарска сметка

Cake VPN (com.lazycoder.cakevpns)

Pacific VPN (com.protectvpn.freeapp)

eVPN (com.abcd.evpnfree)

BeatPlayer (com.crrl.beatplayers)

QR/Barcode Scanner MAX (com.bezrukd.qrcodebarcode)

Music Player (com.revosleap.samplemusicplayers)

tooltipnatorlibrary (com.mistergrizzlys.docscanpro)

QRecorder (com.record.callvoicerecorder)

eVPN (com.abcd.evpnfree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *