Апел за помош на малата Хана од Виница

 

„Почитувани,

Со ова писмо Ви се обраќаме со цел да помогнете со донирање на парични средства за малата Хана од Виница која има само три и пол години, на која и е дијагностицирано леукемија при Клиничкиот центар во Скопје.

Од таа причина и со оглед на висината на трошоците за нејзиното лекување кои ние самите како семејство не можеме да ги обезбедиме, Ве молиме да донирате средства во Ваша можност за продолжување на животот на Хана…

Секој Ваш денар е драгоцен во оваа состојба, бидете хумани!!!“

Подадете рака и донирајте за Хана повторно да ја почувствува радоста на детскиот живот.

Сметката за донирање на парични средства е:

Бети Спасова Хана

200003138389790

Стопанска Банка А.Д Скопје

 

 

 

Превземено од Здружението Хуманост без граници! Кое поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението, а воедно и www.kamenica.mk се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *