Албанци во Сингелиќ протестираат против полицискиот час

Десетици Албанци во Синѓелиќ се излезени на улиците и протестираат против полицискиот час кој важи за целата територија на Македонија од 16 часот до 5 часот наутро.

Засега протестот се одвива мирно и без проблеми иако го прекршуваат полицискиот час.

Во некои од коментарите повикуваат утре протестот да биде помасовен во секоја населба за да се укине полицискиот час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *