Акција на Црвен Крст – Делчево во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 11.09.2020 година – Денес, волонтери од Клуб на млади од Македонска Каменица преку Општинска Организација на Црвен Крст – Делчево, спроведоа хуманитарна акција во која поделија пакети со школски прибор за ученици од социјално ранливи семејства и категории на граѓани.

Исто така, во соработка со општина Македонска Каменица беше реализирана акција во која беа поделени заштитни маски и флаери со препораки за превенција од Covid-19 на граѓаните на нашата Општина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *