Libero Travel ве води на Европското ракометно првенство во Хрватска

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО РАКОМЕТ ЗА МАЖИ ХРВАТСКА, ЗАГРЕБ  – 2018

(Со посета на Италија)

СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА ! ! !

ПРОГРАМА:

 • 1 ДЕН. 13.01.2018

Состанок на група 00 : 00. Тргнување во 00 : 30 кон Загреб. Патување преку Kуманово  и граничниот премин Табановцe со редовни гранични формалности и попатни паузи. Патувањето продолжува преку Р. Србија  и Р.Хрватска. Пристигнување околу 14 : 00 и сместување во хотел. Тргнување кон спортската сала во 16 : 00. Гледање на натпреварите:

 • 17 : 30 Германија – Црна Гора .
 • 19 : 30 Македонија – Словенија .

По натпреварот враќање во хотел. Ноќевање.

 • 2 ДЕН 14.01.2018

Појадок. По појадокот организирана посета на Вараждин ( факултативно), каде се игра една од групите на Европското Ракометно Првенство во која група учествува: Данска, Унгарија, Чешка и Шпанија. Во вечерните часови враќање во хотелво Загреб. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.

 • 3 ДЕН 15.01.2018

Појадок. По појадокот организиран разглед на Загреб ( факултативно) со локален туристички водич. Враќање во хотел. Tргнување кон спортската сала во 16 : 00. Гледање на натпреварите :

 • 18 : 00 – Словенија – Германија .
 • 20 : 30 – Црна Гора – Македонија .

По натпреварот слободно време за индивидуални активности или организирана забава во фан зоната. Враќање во хотел. Ноќевање.

 • 4 ДЕН 16.01.2018

Појадок. По појадокот тргнување кон Италија и посета на градот Трст ( факултативно) разглед на градот или посета и разглед на Самобор ( факултативно). Слободно време за индивидуален шопинг. Во вечерните часови враќање во Загреб. Ноќевање.

 

 • 5 ДЕН 17.01.2018

Појадок. По појадокот слободно време за индивидувални активности. Тргнување кон спортската сала во 16 : 00. Гледање на натпреварите :

 • 18 : 00 – Германија – Македонија .
 • 20 : 30 – Црна Гора – Словенија .

По натпреварот тргнување кон Македонија. Ноќно возење. Пристигнување во Скопје во утринските часови.

 • ЦЕНА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО ЕКОНОМСКА СОБА – 210 ЕВРА – 13 020,00 ДЕНАРИ.
 • ЦЕНА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО СТАНДАРД СОБА – 225 ЕВРА – 13 950, 00 ДЕНАРИ.

 

 • Во цената е вклучено :
 • Превоз со високо – туристички автобус.
 • Сместување во хотел ЛАГУНА ( http://hotel-laguna.hr) – Загреб на база на 4 ноќевања со појадок

( економска соба / стандард соба).

 • Пратител на група во текот на целото времетраење на програмата.
 • Организација и водство на патувањето.
 • Во цената не е вклучено :
 • Патничко осигурување (задолжително).
 • Влезници за натпреварите .
 • Факултативни излети и разгледи :

Посета и разглед на Вараждин – 15 евра ( за организација на оваа факултатива се потребни минимум 25 патници).

Посета и разглед на Трст – 25 евра ( за организација на оваа факултатива се потребни минимум 25 патници).

Посета на Самобор – 10 евра ( за организација на оваа факултатива се потребни минимум 40 патници).

Посета и разглед на Загреб – 10 евра ( за организација на оваа факултатива се потребни минимум40 патници).

 

За ова патување важат општите услови за патување на ЛИБЕРО ТРАВЕЛ  И СКТМ.

Минимум број на пријавени патници е 45.

Leave a Reply

Your email address will not be published.