Facebook воведува нова опција што сите ја посакуваат

Во периодот што доаѓа Facebook планира да воведе една нова опција преку која сите корисници ќе можат да ги избришат своите пораки што ги пратиле преку апликацијата Messenger, а истите ќе бидат отстранети и кај лицето за кои биле наменети овие пораки.
Откако пред неколку дена излезе информацијата дека друштвената мрежа има избришано дел од пораките кои Марк Закерберг и уште неколку директори ги имаат испраќано кон одредени корисници, TechCrunch пренесува дека од компанијата најавиле дека истата опција ќе ја овозможат и за сите останати корисници.
Од компанијата најавуваат дека на сите корисници е им биде дозволено да ги избришат веќе испратените пораки, но не само кај себе, туку и од таму каде што ги ипсратиле. Моментално, пораки може да се бришат но само од една страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *