19-годишник сакал да ја ожени братучетката, му се заканувал на чичко му дека ќе го убие ако не му ја даде

Таткото на девојче од скопското село Љубин пријавил во полицијата во Сарај дека неговиот 19-годишен внук со иницијали Е.Б. му се заканувал дека ќе му го одземе неговиот живот и животот на неговото семејство, доколку не му ја деде ќерката за жена.

Според пријавата, 46-годишниот татко, кој му е чичко на 19-годишниот Е.Б. преку вибер ги добил пораките со закана. Од полицијата велат дека момчето и неговата ќерка биле извесно време во врска. Неодамна биле два дена заедно во хотел во Тетово, без негова дозвола, по што ја пријавил ќерката за исчезната во Полициска станица.

Заканите следеле откако 19-годишникот дознал дека неговиот чичко ја верил својата ќерка за друг. Кога слушнал за тоа, дечкото избегал од дома и му ги испратил заканите на својот чичко.

Од полицијата велат дека постапуваат по пријавата.

Извор: fokus

Leave a Reply

Your email address will not be published.