ЈП Камена Река: Водата од водоводната мрежа во Македонска Каменица е чиста и исправна за пиење

Македонскаа Каменица, 09.01.2019 година – Пристигна известување од
ЈП Камена Река – Македонска Каменица, во кое се наведува:

Се известуваат граѓаните дека при настанатото загадување на водите на Каменичка река во текот утринските часови на денешниот ден, нема никаков контакт со самите извори и зафати на водата за пиење. Водата за пиење од водоводната мрежа во Македонска Каменица е хемиски и бактериолошки исправна за пиење.

Официјалното соопштение на ЈП Камена Река е објавено и на фејсбук страната на комуналното претпријатие

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *