Шведска ќе постигне масовен имунитет. Дали сите држави требаше да го следат овој пример?

Додека соседните земји ги затвораат своите компании и производството, Шведска реши да се справи со пандемијата на новиот вирус на свој начин и да го одржи претходниот начин на живот.  CNBC пишува дека со оваа стратегија за две недели Шведска ќе го постигне активна имунизација на населението.

Редица експерти сметаа дека ова е погрешна стратегија, ама се покажа дека тоа не е точно. Во ова држава беше препорачано постарите лица да внимаваат, но училиштата не беа затворени и не прекина работниот процес.

На сите граѓани им беше препорачано да бидат внимателни и социјално да се дистанцираат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.