Членови на ПСК Осогово – Кочани го освоија Гран Парадисо – највисокиот врв во Италија (ФОТО)

Членови на ПСК Осогово вторпат го освоија Гран Парадисо – највисокиот врв во Италија

 

– Претседателот на ПСК Осогово од Кочани, Тошо Антов заедно со Зоран Николов од Штип, по вторпат го освоија највисокиот врв во Италија Гран Парадисо 4061 мнв, – стои во објавата од кочанското планинарско друштво, каде дополнуваат дека, во искачувањето на Гран Парадисо учествувал и Зоран Николов од Штип, исто така член на ПСК Осогово – Кочани. Ова е негово прво искачување на највисокиот врв во Италија.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *