Ученици од САД ја пеат „Што имала к’смет Стамена“ и играат “Малешевско оро” (Видео)

Како што рече една од учителките, тие песната и орото ги научиле при една посета на Малешевијата.

Светскиот македонски конгрес од Австралија при објавата на видеото се заблагодари на училиштите заради учењето на различните култури и традиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *