УБАВА ВЕСТ: Македонска Каменица има нови шампионки!

🎊 Шампиони на Македонија 🥇🏆🎊

Во рамки на финалното натпреварување од Проектот за фудбал во државните основни училишта, девојчињата од Македонска Каменица, членови на ЖФК Каменица САСА и ученици во IV и V одделение при ООУ “Св. Кирил к Методиј” го освоија првото место и се нови шампиони на Македонија.

Како победници од нашиот регион, денес учествувавме на финалниот турнир од осум екипи најдобри екипи од основните училишта во Македонија. Поделени на две групи со три победи во разигрувањето обезбедивме учество  во финалниот натпревар. Успеавме да славиме со високи 6:0 против првопласираната екипа од другата група, екипата на ,,Браќа Миладиновци” Скопје, – стои во објавениот текст на ЖФК Каменица САСА, чии млади фудбалерки денеска доминираа на државните училишни натпревари.

Ментори и тренери на новите шампионки на Македонија во рамки на училишните фудбалски натпревари се Зоран Златковски, тренер и стратег на ЖФК Каменица САСА и Сашо Мицевски, одделеленски наставник во ООУ “Св. Кирил и Методиј”. Проектот е реализиран како партнерство помеѓу ЖФК Каменица САСА и ООУ “Св. Кирил и Методиј” Македонска Каменица.

Резултати од натпреварите од групата:
Мак. Каменица 3:2 Битола
Мак. Каменица 3:0 Кавадарци
Мак. Каменица 5:0 Радовиш

#ОдимеНапред #ОдимеДоКрај

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *