ТППЕ СО СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Соопштение до граѓаните на Македонска Каменица

Ги информираме граѓаните на општина Македонска Каменица дека на ден 18.05.2018 година (петок), во периодот од 10 до 11 часот во ООУ Св.Кирил и Методиј, ТППЕ-Мак.Каменица практично ке реализира методска тактичко-показна вежба ЕВАКУАЦИЈА НА ПОВРЕДЕНИ ОД ПОЖАР И ГАСНЕЊЕ НА ПОЖАР ВО ОБЈЕКТ. Вклучените ротациони светла и сирени на противпожарните возила ке го означат почетокот на вежбата , а во реализацијата на вежбата со логистичка поддршка ке учествуваат и релевантни институции од општина Мак.Каменица. Секогаш во служба на граѓаните,

Територијална Противпожарна единица Мак.Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *