Со Ковид-19 може да се бориме две години?

Според Чанг пандемијата би можела да биде запрена доколку целиот свет престане да се движи четири недели

 

Борбата против новиот коронавирус во Европа би можела да потрае до две години, изјави шефот на тимот медицински експерти за Ковид-19 од Шангај, Чанг Венхонг.

Тој преку видео-конференција изјави дека е „совршено нормално“ вирусот да се појавува и исчезнува и пандемијата да трае една или две години.

– За да најдеме решение за ширењето на заразата во краток временски период, мерките мора да бидат екстремно радикални – посочи Чанг.

Според Чанг пандемијата би можела да биде запрена доколку целиот свет престане да се движи четири недели.

Меѓутоа не можам да замислам дека некогаш била можна глобална суспензија, дури ниту во Германија или во Европа, потенцира Чанг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *