Софија: Маж се запали во строгиот центар на градот

Маж се самозапалил во строгиот центарот на Софија на ул „Алабин”. Сведоци раскажуваат дека тој се посипал со бензин и потоа се замозапалил протестирајќи.

Луѓе кои биле во близина, реагирале веднаш и успеале да го изгаснат. На место веднаш била повикана брза помош, која го однела мажот во ургентинот на „Пирогов”.

Сигналот за инцидентот бил пријавен во МВР околу 14. 35 часа.

Сеуште не е јасно каква e неговата состојба, ниту мотивите. Најтешки изгореници жртвата има на рацете и лицето.

Leave a Reply

Your email address will not be published.