Соборен уште еден светски рекорд од шампионот Бошко Стаменковски

Во спортската сала во Автокоманда Бошко Стаменковски го собори светскиот рекорд кој го имаше Викар Кумар од Индија со 66 склекови кој го направи на ден 31.10.2018 година каде што нашиот Стаменковски под будното око на повеќе контролори во права форма со заклучување направи правилни 77 склекови за една минута со исправени лактови.

Настанот е во организација на Champion House Macedonia. Инаку на сето ова претходеше гледање на снимката на претходниот рекордер Кумар, а потоа Стаменковски во доминантен стил пред домашна публика ја оствари својата цел.

Видеото од настанот можете да го видите на Instagram налогот на Бошко Стаменковски или кликнете тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *