Слушнете ги Diezi Band со одличната преработка на мега-хитот „Da Te Bogdo Ne Volim“ од Bijelo Dugme

Diezi Band како група која повеќе од 25 години опстојува на музичката сцена зад себе имаат неколку учества на фолк и поп фестивали со свои авторски нумери и преработки на повеќе cover хитови. „Da te bogdo ne volim“  од Bijelo Dugme, насловена како „Pitaju me za tebe“ е нивниот последен хит-проект. Иако голем дел од музичарите кое беа и се дел од групата доаѓаат од целиот регион, таа важи за каменичка група бидејќи уште од самото нејзино формирање фронтмени на групата се браќата Горан и Гоце Огнановски – Диези. Познати како мајстори на забавите се познати во целиот источен регион од државата, а во одреден период од своето постоење синоним за добра забава во повеќе познати скопски, струмички и кумановски реномирани ресторани и дискотеки.
Слушнете ја преработката на оваа позната нумера во изведба на Diezi Band:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *