Силен земјотрес кај Лерин – се почувства и во Македонија

Силен земјотрес со јачина 5,8 степени според Рихтер вечерва ја погоди Грција, а се почувствува низ цела Македонија.

Епицентарот на земјотресот бил 4 километри од грчкиот град Лерин (Флорина), кој се наоѓа во близина на Македонија, на длабочина од 10 километри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *